6 tips over geheugenkaartjes

15 augustus 2015

Geheugenkaartjes worden vaak onderschat, maar het is heel belangrijk om goed voor ze te zorgen. Ze zijn verantwoordelijk voor het (goed) opslaan van je foto. Geen geheugenkaartje betekend natuurlijk geen foto!

Wij geven je 6 tips over hoe je, jouw geheugenkaartje gelukkig houdt.

Tip 1: Formatteer de kaart voordat je hem in gebruik neemt.
Er wordt vaak geadverteerd met de teksten “geformatteerd” en “gebruiksklaar” maar ondanks deze reclame is het aan te raden je kaart toch altijd eerst in de camera te formatteren. Door je kaart te formatteren in je camera weet je zeker dat de kaart in het juiste formaat geformatteerd is en de foto’s goed worden opgeslagen.

Tip 2: Schiet je kaart nooit helemaal vol met foto’s.
De meeste camera’s hebben een indicatie op het LCD scherm waaraan je kunt aflezen hoeveel foto’s je nog over hebt. Zorg ervoor dat dit nummer nooit op “0” komt te staan. Het kan anders voorkomen dat je nog een foto maakt terwijl de kaart eigenlijk al vol is. Je camera zal dan proberen deze foto toch nog weg te schrijven, waarmee hij mogelijk een schrijf-fout kan veroorzaken.

Tip 3: Zorg ervoor dat je batterij nooit helemaal leeg raakt.
Op het moment dat de batterij van je camera leeg raakt, net op het moment dat de foto wordt opgeslagen, kan het gebeuren dat er maar een gedeelte van de foto op je kaartje terecht komt. Dit kan ervoor zorgen dat de rest van de foto’s op je kaartje ook beschadigd raken.

Tip 4: Formatteer je kaartje in plaats van de foto’s weg te gooien.
Op het moment dat je de kaart formatteert in je camera, zorg je ervoor dat de kaart altijd in het juiste formaat geformatteerd is voor je camera. Gooi de foto’s weg op de computeren, dan wordt soms ook het geheugen van de kaart niet geleegd.

Tip 5: Koop een geheugenkaart van goede kwaliteit.
Met al die dure camerabody’s en lezen is het erg verleidelijk om een paar euro’s te besparen op goedkope geheugenkaartjes. Maar onthoud, het gaat hier om de veiligheid van de opslag van jouw foto’s! Het is het waard om een paar euro meer uit te geven aan een beter, en vooral sneller kaartje.

Tip 6: Houd je geheugenkaart schoon.
In alle stoffige en zanderige omstandigheden waar je vaak in fotografeert als paardenfotograaf is het natuurlijk belangrijk om je kaartje goed schoon te houden en veilig op te bergen. Zo gaat hij veel langer mee en voorkom je dat je kaart beschadigd raakt.

Deel dit blog:  

Anderen bekeken ook
Een paard in vrijheid fotograferen
Een paard in vrijheid fotograferen 28 februari 2019

Je ziet ze vast regelmatig langskomen, foto’s van paarden die loslopen op een mooie locatie. Hoe maken fotografen deze foto’s? Leet het in dit blog!

Lees meer

Zo laat je paarden leuk kijken voor de foto!
Zo laat je paarden leuk kijken voor de foto! 8 februari 2016

Hoe trek je nu de aandacht van een paard tijdens een fotoshoot? In dit blog geven we jou een aantal tips!

Lees meer

Reacties

Geef een reactie