Horse Photo Experience
  • Nederlands
  • English

Paardenrassen die je zeker wilt fotograferen!

9 november 2016

Er zijn honderden paardenrassen, de één wereldberoemd en van de ander heb je misschien wel nog nooit gehoord. Wij zetten de paardenrassen op een rijtje die je écht eens gefotografeerd moet hebben!

Arabische Volbloed
De Arabier is één van de oudste raszuivere gefokte paarden te wereld, ze staan bekend om hun elegante slanke bouw en vurige karakter. Het is ook een kunst apart om dit prachtige ras te fotograferen. Met hun traditionele tuig, stelen ze werkelijk de show! Tijdens onze fotoreis naar Magisch Djerba fotograferen we dit prachtige ras!

IJslander
De IJslander heeft in tegenstelling tot de meeste rassen een vierde en vijfde gang; de tölt en telgang. Een waar spektakel en een leuke uitdaging om eens te fotograferen. Daarnaast zeg nou zelf… zijn ze niet gewoon ontzettend stoer? Ga mee op fotoavontuur naar IJsland en fotografeer deze geweldige paarden!

Marwari
Hun prachtig gekrulde oren, daar wordt je toch gelijk verliefd op? Wat dit ras extra bijzonder maakt is dat ze in principe alleen in India te vinden zijn. Tijdens onze fotoreis naar dit indrukwekkende land zet je dit prachtige ras op de foto!

Pura Raza Espanola & Puro Sangue Lusitano
De PRE en Lusitano, zijn een van onze favoriete rassen om te fotograferen, hun krachtige uitstraling en lange manen maken ze een waar topmodel voor de camera! Tot 1950 behoorden de rassen tot één stamboek, ze lijken dan ook erg veel op elkaar en je ziet maar kleine uiterlijke verschillen. 

Camargue Paard
Wereldberoemd en in menig reclames, videoclips en natuur documentaires te zien. Daarnaast ook een droom van vele fotografen om eens op de foto te zetten! De “witte paarden van de zee” oftewel het Camargue Paard!

Konikpaard
De Konik vindt zijn oorsprong in Polen. Sinds 1981 zijn ze echter ook te vinden in verschillende natuurgebieden in Nederland. Het is fantastisch om hun kuddegedrag vast te leggen!

Quarter en Paint horse
De Quarter en de Paint zijn een van de populairste Amerikaanse paardenrassen. Ze staan bekend om hun wendbaarheid en je ziet ze beiden vooral terug in de Westernsport. Die sliding stop of spin moet je eens gefotografeerd hebben.

Fries
De Fries mag als oer-Hollands ras natuurlijk niet ontbreken in deze lijst! Hun stoere uitstraling, lange manen en pikzwarte vacht, maken ze tot een ware parel op de foto. Gefokt als werk- en koetspaard zijn ze nu ook steeds meer te vinden in de dressuursport.

Rocky Mountain Horse
De Rocky Mountain Horse is net zoals de IJslander een gangenpaard, echter beschikt deze alleen over een extra vierde gang; de single-foot een variant van de tölt. De meest voorkomende kleur is zilverappel en dat is onder andere waarom dit ras niet uit deze lijst mag ontbreken, zijn donkere zilveren vacht en lichte manen maken het tot een ware beauty op de foto!

Welsh
De Welsh heb je in verschillend types, de Welsh mountain pony, de Welsh Pony, de Welsh pony van het cob type en de Welsh Cob, de grootste van de vier. Het exterieur tussen deze types kan erg verschillen. Van elegante pony, die zelfs een beetje aan een arabier doet denken tot een robuust werkpaard of echte stoere sportpony!

Schwarzwälder Fuchs
De Schwarzwälder Fuchs komt uit het Zwarte Woud in Duitsland en werd vooral gebruikt in de Landbouw, tegenwoordig is het een geliefd koets- en recreatiepaard. De Schwarzwälder staat bekend om zijn krachtige en robuuste bouw, wat overeenkomt met de bouw van een Noriker (ook een heel gaaf ras om te fotograferen!) ook doet hij een beetje denken aan een grote donkere Haflinger vanwege zijn donkere zweetvos kleur. 

Natuurlijk zijn er nog talloze andere prachtige paardenrassen! Wij vinden het een leuke uitdaging om er zoveel mogelijk gefotografeerd te hebben. Welke rassen heb jij al eens op de foto gezet?

Share this blog:  

Others also viewed
6 tips voor scherpere foto’s
6 tips voor scherpere foto’s 27 oktober 2016

Een goede scherpe foto van een paard maken, kan soms nog knap lastig zijn! Wij geven je in dit blog 6 tips:

Read more

6 tips over geheugenkaartjes
6 tips over geheugenkaartjes 15 augustus 2015

Geheugenkaartjes zijn verantwoordelijk voor het opslaan van je foto’s. In dit blog geven we je 6 tips over geheugenkaarten! 

Read more

Reacties

Ontvang 3 GRATIS video’s vol tips over paardenfotografie!

Maak in drie dagen mooiere paardenfoto’s. Weet welke instellingen je gebruikt, hoe je mooie portret- en actiefoto’s maakt van paarden en meer!