6 tips voor de beste rijfoto’s

30 maart 2017

Hoe maak je nu een goede rijfoto? In dit blog geven je 6 tips voor het maken van de beste rijfoto’s!

Tip 1: De achtergrond. 
Voor een mooie foto is het van belang dat de achtergrond zo neutraal mogelijk is. Een mesthoop, auto’s of andere storende elementen doen vaak afbreuk aan de foto. Let daarom bij het maken van rijfoto’s goed op de achtergrond en kies de plek van waaruit je fotografeert zo, dat je optimaal gebruik maakt van de goede achtergrond. Niet alle rijbakken zijn gepositioneerd dat de achtergrond vol mooie bomen, weiland of bloemen zit. Soms is er geen ontkomen aan een storende achtergrond, maar probeer hier dan het beste van te maken door verplaatsbare objecten aan de kant te zetten of uit een positie te fotograferen waarop je minder van de achtergrond in beeld hebt.

Tip 2: Timing
Rijfoto’s zijn makkelijker te timen dan vrij bewegingsfoto’s van een paard. Je weet ongeveer waar de ruiter met zijn paard heen rijdt en ze rijden meestal een constant tempo. Het fotograferen van het juiste moment is hierdoor een stuk makkelijker. Als je timen nog lastig vind, kun je dit bij rijfoto’s goed oefenen!

Tip 3: Smile!
Ruiters zijn vaak geconcentreerd aan het rijden en kijken dan soms nogal serieus. Een rijfoto is natuurlijk veel leuker om naar te kijken als de ruiter vriendelijk glimlacht. Dus ruiters, lachen naar de camera! Fotografeer je op een spannende wedstrijd, dan is zo’n geconcentreerde blik soms juist mooi en onderdeel van het hele plaatje, het hoort erbij! 

Tip 4: Ongelukkig
Al kijkt de ruiter nog zo vrolijk dan nog kun je als fotograaf ongelukkige momenten vastleggen. Momentopnames die normaal misschien niet zo opvallen bevries je ineens op de foto. Een paard dat zijn mond open heeftof de ruiter die net uit het zadel komt bij het lichtrijden. Allemaal niet zo charmant. Let dus goed op de details bij het maken van rijfoto’s.

Tip 5: Harnachement
Voor een mooie foto wil je natuurlijk niet dat alle riempjes van het hoofdstel alle kanten uitsteken of dat het tuig er oud of vies uitziet. Controleer daarom altijd voordat je gaat fotograferen zelf even of het harnachement mooi op zijn plek zit.

Tip 6: Kleding
Zorg dat de ruiter iets aantrekt wat past bij het zadeldekje van het paard of combineer niet meer dan 2 of 3 kleuren om rust te creëren in de foto. Kleuren als rood kunnen heel mooi zijn, maar ook erg de aandacht trekken. Rustige kleuren doen het altijd goed op de foto. Mix and match! 

Deel dit blog:  

Anderen bekeken ook
Zo voorkom je de nachtmerrie van iedere fotograaf!
Zo voorkom je de nachtmerrie van iedere fotograaf! 17 december 2016

Heb je nét je nieuwe foto’s op je harde schijf gezet…. Crasht hij! Wij geven je 6 tips voor het back-uppen van je foto’s!

Lees meer

Een fotografie naam kiezen
Een fotografie naam kiezen 22 september 2016

Wat is nu de beste fotografie naam en waar moet je opletten bij het kiezen van een “bedrijfsnaam”? Wij helpen je in dit blog op weg!

Lees meer

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *